Aanwezig bij start rij seizoen stoomtrein Katwijk – Leiden

A.s. zaterdag 20 april rijdt Olav met zijn Marshall stoomtractor van Scheveningen naar het Valkenburgse Meer. 

Aan dit meer, langs de A 44 ligt een prachtig openluchtmuseum met een historisch nagebouwd station waar de stoomtrein nog rijdt. Elk uur staat een dampende stoomlocomotief klaar voor een nostalgische rit langs het Valkenburgse Meer. Een half uur lang heb je vanuit de rijtuigen zicht op een van de laatste stukjes natuur in dit drukke gebied. Een prachtig stukje polderlandschap met op de achtergrond de duinen tussen Wassenaar en Katwijk. De treinrit eindigt naast het oude Marinevliegkamp Valkenburg. De startbaan ligt er verlaten bij in afwachting van een nieuwe bestemming. De stoomlocomotief wordt hier losgekoppeld en rijdt langs de bezoekers naar het andere einde van de trein om de terugrit te kunnen beginnen. Het rangeren van de trein is een fotogeniek schouwspel.

A.s. zaterdag is de eerste treinrit van het nieuwe seizoen om 11.00 uur. Om dit feestelijk mee te vieren, rijdt Olav met de stoomtractor die kant op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

I agree to these terms.