Stoom op Scheveningen

Stoom Op Scheveningen is een  gratis evenement dat op zaterdag 2 en zondag 3 juni 2018 in de 2e binnenhaven op Scheveningen plaatsvindt.  Op deze dagen kun je oude werkende stoommachines zien, horen en ruiken.
Er zijn circa 13 grote stoommachines zoals stoomtractoren, -walsen,  -auto’s, -brandweerspuiten en portables (verrijdbare stoommachines) met werktuigen als zaagbanken, dorskasten en pompen .

Ook leggen twee zee stoomsleepboten aan in de haven, de ss ‘Furie’ en de uit 1915 stammende ‘Hercules’. Beide boten zijn Hollands glorie en staan open voor publiek.

Voor de kinderen is er onder andere een springkussen en er kan op de kleinere schaalmodellen zoals stoomtreinen en- tractoren worden meegereden.

Kortom een evenement voor iedereen !

Industrieel erfgoed
De industriële revolutie begint in de achttiende eeuw met de uitvinding van de stoommachine. Met de uitvinding van het gebruik van stoom maakten machines massaproductie van onder andere katoen mogelijk, werd er water uit de mijnen gepompt en hout gezaagd. De uitvinding van stoomtrein en stoomschip versnelden de industrialisatie.

Feest aan Zee 
Nu in het kader van de viering van 200 jaar Scheveningen en Feest aan Zee  sluit Stoom op Scheveningen aan bij het thema nostalgie en historie. De werkende stoommachines– en werktuigen laten je kennismaken met de oude stoom techniek en leert je tegelijkertijd over de techniek van morgen. Zoals de Marshall stoomtractor van Olav Schaeffer en grote promotor van het evenement. De Marshall Jubilee is een 5 ton stoomtractor uit 1920 waarmee Olav regelmatig op Scheveningen te zien en horen is, onder andere met de Sinterklaas intocht en het historisch festival op 12 mei a.s. Kijk op de website Feest aan Zee voor alle evenementen.

Nostalgie in optima forma. Komt de stoom inmiddels uit je oren? Dan is er in de feesttent gelegenheid om onder het genot van een hapje en drankje te genieten van muziek.

Hou deze website in de gaten voor nog meer nieuws. Het laatste nieuws vind je ook op onze facebook-, twitter- en Instagram pagina.

Zonder sponsors geen evenement:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *